Assertiviteit- en sociale vaardigheidstraining voor kinderen en jongeren

WAT ?
Kinderen en jongeren kunnen het moeilijk hebben in de sociale omgang. Een sociale vaardigheidstraining of assertiviteitstraining kan hierbij helpen. Voor alle leeftijden worden er trainingen georganiseerd.

Gedurende een aantal sessies trainen de kinderen en jongeren hun sociale weerbaarheid of hun sociale vaardigheden. Er kan gewerkt worden rond thema’s zoals kennismaken, praten en luisteren, gevoelens, zelfvertrouwen, zelfbeeld en talenten, vriendschap en ruzie, pesten en plagen, assertiviteit, omgaan met kritiek, nee zeggen, omgaan met sociale druk, opkomen voor jezelf, edm.

HOE ?
Vanuit Welzijn Tielt worden er creatieve sociale vaardigheidstrainingen georganiseerd voor kinderen en jongeren. Er is een aparte training voor kinderen en jongeren van 7 tot 9, van 9 tot 12 en van 12 tot 14. De training bestaat uit 6 sessies voor kinderen en 2 sessies voor de ouders.

Op basis van creatieve werkvormen en beweging versterkt deze cursus al spelenderwijs de psychosociale weerbaarheid van de kinderen. Het zelfvertrouwen en het positief denken wordt gestimuleerd. Tijdens het oudermoment krijgt u tips om op een positieve manier grenzen te stellen en te communiceren. Contacteer Welzijn Tielt voor meer informatie.

Andere organisaties zoals de school, de dienst studentenvoorzieningen van de hogeschool/universiteit, het CLB, het CGG, het CAW, … kunnen ook trainingen organiseren of u info geven over mogelijke cursussen. Contacteer een organisatie naar keuze of Welzijn Tielt voor meer informatie.

U kan ook terecht bij therapeuten of psychologen(praktijken) voor assertiviteits- en sociale vaardigheidstrainingen in groep of voor individuele begeleiding.

PRIJS
De prijs voor de creatieve sociale vaardigheidstrainingen van Welzijn Tielt bedraagt 15 euro voor een reeks. Indien u het oudermoment volgt krijgt u 10 euro terug.

De prijs van een les(senreeks) is afhankelijk van de activiteit en aanbieder. Bij bepaalde mutualiteiten is er een tussenkomst mogelijk voor prestaties van psychologen en psychotherapie. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit.

MEER INFORMATIE
Welzijn Tielt

Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt
051 40 90 52
welzijn@tielt.be

Openingsuren:
Ma t.e.m. vrij: 9.00 tot 12.00 uur
Di en wo: 13.30 tot 17.00 uur
Do: 13.30 tot 18.00 uur