Babytheek Tielt

Kwalitatief en duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen. Dat is het eenvoudige idee achter Babytheek Tielt, de bibliotheek voor babyspullen!

Concept
Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen … De babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de babytheek voor babyspullen. Het project draagt zo bij aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingskussen aankopen als je dat binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat – er hoeven immers minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden – en voor je portemonnee.

Hoe werkt de babytheek?
Iedereen kan lid worden van de babytheek. Het lidgeld bedraagt jaarlijks € 20 (sociaal tarief € 4). Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatief babygerief. Je kan spullen ontlenen op lange termijn (max. 6 maanden) en op korte termijn (max. 3 maanden) en je kan er ook heel wat materiaal uittesten.

Praktisch
De uitleendienst zal elke tweede en vierde zaterdag van de maand open zijn van 13u30 tot 15u30 in IBO Tanneke, Belgiëlaan 2 te Tielt.

Benieuwd? Neem snel een kijkje via https://babytheek-spelotheektielt.myturn.com