Bewegen met jonge kinderen

WAT?
Spel en beweging stimuleert de groei, de ontwikkeling, het evenwichtsgevoel en de mentale weerstand van uw kind. Het leert kinderen ook zich te ontspannen en zich bewust worden van hun lichaam. Probeer daarom al vanaf het begin in de dagelijkse activiteiten van uw kind zoveel mogelijk beweging te brengen.

Op de website van Kind en Gezin kan u allerlei tips en tools terugvinden om vanaf de eerste weken uw kind zoveel mogelijk in beweging te brengen. U vindt meer informatie op https://www.kindengezin.be/voeding-en-beweging/beweging.

U kan ook in een groep met andere ouders lessen volgen (kinderyoga, ..). Informeer hiervoor bij uw mutualiteit, of een organisatie die les(senreeksen) aanbiedt. CM organiseert de workshop ‘Peuters in actie’ voor (groot)ouders en (klein)kinderen. Er worden beweegtips en spelimpulsen meegegeven waarmee u thuis aan de slag kan. U vindt meer informatie op www.cm.be/agenda.

PRIJS
De prijs is afhankelijk van de activiteit en aanbieder.
Via uw mutualiteit kan u gratis of tegen een lage prijs deelnemen aan activiteiten. De prijs voor niet- leden kan iets hoger zijn dan deze voor leden. De workshop ‘Peuters in actie’ (CM) is gratis voor iedereen.

In bepaalde gevallen kan u via uw mutualiteit ook bij organisaties korting krijgen. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit.

MEER INFORMATIE
Bij uw mutualiteit

www.cm.be/agenda
https://old.cm.be/skoebidoe/site/opvoeding/spelen-doet-groeien.jsp#item2

Kind en Gezin
Grote Hulststraat 55, 8700 Tielt
078 150 100
info@kindengezin.be
https://www.kindengezin.be
https://www.kindengezin.be/voeding-en-beweging/beweging.

Bij andere lesgevers