Hulp bij de aanvraag attest inkomenstarief of het individueel verminderd tarief

WAT?
Als uw kind naar een kinderopvang gaat, waarbij de dagprijs wordt door uw inkomen, dan hebt u een attest inkomenstarief nodig. Ouders kunnen dit aanvragen op de website van Kind en Gezin (https://mijn.kindengezin.be/) . U kan op deze website ook terecht voor alle vragen over de inhoud, procedure, berekening, enz... van dit attest.

Ouders die hulp nodig hebben bij de aanvraag van een attest inkomenstarief voor ouders kunnen terecht bij de kinderopvang van hun kind. De medewerkers van Welzijn Tielt kunnen u hiermee ook helpen.

Hebt u het financieel moeilijk dan kan u eenzelfde attest inkomenstarief aanvragen met een individueel verminderd tarief bij Welzijn Tielt.

VOOR WIE?
Voor elke ouder die zijn kind wil inschrijven in een opvang met inkomenstarief en hulp wenst bij aanvraag van een attest inkomenstarief en voor de ouder die het financieel moeilijker heeft en een individueel verminderd tarief wil aanvragen.

HOE?
Ruim een maand voor de datum waarop uw kind voor het eerst naar de opvang gaat, vraagt u het attest inkomenstarief of individueel verminderd tarief aan. Indien u dit vraagt bij Welzijn Tielt, breng dan zeker uw identiteitskaart en pincode mee, en eventueel ook uw e-mailadres en paswoord.

Ga langs bij Welzijn Tielt voor een aanvraag individueel verminderd tarief. Een maatschappelijk werker zal een sociaal onderzoek voeren naar je situatie en uw aanvraag behandelen.

PRIJS
Gratis

MEER INFORMATIE
Welzijn Tielt

Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt
051 40 90 52
welzijn@tielt.be

Openingsuren:
Ma t.e.m. vrij: 9.00 tot 12.00 uur
Di en wo: 13.30 tot 17.00 uur
Do: 13.30 tot 18.00 uur

Opvanginitiatieven met inkomenstarief
U kan de verschillende opvanginitiatieven in Tielt terugvinden via de website www.kinder-opvang.be/tielt