Kraamzorg

WAT?
Kraamzorg wordt georganiseerd door zelfstandige vroedvrouwen, kraamcentra of diensten voor thuis- of gezinsverpleging. Een kraamverzorgende komt bij u thuis en kan u helpen met de verzorging van uzelf en de baby, met licht huishoudelijke taken en met de opvang van andere kinderen. Een kraamverzorgde neemt geen medische verantwoordelijkheid op.

VOOR WIE?
Kraamzorg is er voor gezinnen met een baby tijdens de eerste weken na de bevalling, maar ook voor zwangeren die vroegtijdig moeten rusten en in bepaalde gevallen ook voor gezinnen met een adoptiekind. Er is bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen.

HOE?
U kan kraamzorg aanvragen vanaf de 6de zwangerschapsmaand. U vraagt kraamzorg best tijdig aan, want er kunnen wachtrijen zijn.

Er komt meestal een vaste contactpersoon langs die samen met u concrete afspraken maakt. Die contactpersoon volgt deze afspraken ook op. U kan deze afspraken tijdens de kraamperiode nog aanpassen.

PRIJS
U betaalt een bijdrage voor kraamzorg volgens het gezinsinkomen en het aantal personen ten laste. Soms geldt er ook een forfetaire prijs. In sommige gevallen dient er ook een verplaatsingsvergoeding betaald te worden.

In bepaalde situaties is er ook een tussenkomst mogelijk. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit of uw hospitalisatieverzekering.

Zelfstandigen hebben recht op 105 dienstenscheques aan te vragen via hun sociaal verzekeringskantoor. De cheques zijn maar 8 maanden geldig! Tijdig aanvraag doen bij een dienstencheques bedrijf is de boodschap!

MEER INFORMATIE
Kraamzorg ‘de wieg’ (regio Tielt)
Sint-Rembertlaan 20, 8820 Torhout
050/22 33 52
www.dewieg.be
info@dewieg.be
http://www.familiezorg-wvl.be/thuiskraamzorg.aspx

Expertisecentrum kraamzorg ‘de wieg’
Leenstraat 31, 8800 Roeselare
0479 95 17 90
info@dewieg.be
http://www.dewieg.be/

Openingsuren:
Wo: 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak

Kraamzorg Familiehulp – regio Roeselare
H. Horriestraat 33A, 8800 Roeselare
051 24 88 03
roeselare@familiehulp.be
https://www.familiehulp.be/ons-aanbod/kraamzorg-opvang-voor-mijn-kind/kraamzorg

Kraamzorg Bond Moyson – Reddie Teddie kinderdiensten
President Kennedypark 2, 8500 Kortrijk
056 23 02 30
https://www.bondmoyson.be/wvl/zorg-comfort/kinderzorg/Kraamzorg/Pages/default.aspx

Mutualiteit
https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/zwangerschap-geboorte-adoptie/ge...

Informeer bij een zelfstandig vroedvrouw