Pre- en postnatale oefeningen

WAT ?
De zwangerschap en de bevalling heeft een grote invloed op het lichaam. Perinatale oefeningen helpen de moeder om het lichaam in conditie te houden, voor te bereiden op de bevalling en sneller te laten herstellen na de bevalling. Deze oefeningen kan u aanleren bij een kinesist.

  • Bij de prenatale oefeningen is er aandacht voor houding, soepelheid, bekkeninstabiliteit, bekkenbodemproblemen, rugklachten en de voorbereiding op de bevalling (ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, persoefeningen…). De partner kan ook bij deze lessen worden uitgenodigd.
  • Bij de postnatale oefeningen is er aandacht voor de versterking van de buikspieren, het verbeteren van de bekkenstabiliteit, reëducatie van bekkenbodemspieren en het verbeteren van lichaamshouding.

VOOR WIE ?
Prenatale oefeningen: tijdens de zwangerschap (vanaf 26 weken).
Postnatale oefeningen: 4 tot 6 weken na de bevalling.

HOE ?
Maak een afspraak met een kinesist. Voor de terugbetaling van de behandeling heeft u een voorschrift van een arts nodig.
Tijdens uw verblijf in de materniteit kan u ook aangepaste sessies postnatale oefeningen krijgen.

PRIJS
Er worden 9 sessies perinatale oefeningen (van 30 minuten) terugbetaald door uw mutualiteit bij kinesisten die een overeenkomst hebben met uw mutualiteit. Informeer hiervoor bij uw mutualiteit.

MEER INFORMATIE
Bij zelfstandige kinesisten